Kratkovidnost (Miopija)

Kratkovidnost se očituje činjenicom da su obližnji objekti oštri, a udaljeni zamućeni i zamućeni. Kratkovidnost nije bolest, ona se odnosi samo na abnormalnosti vaše očne jabučice. Oko 30% stanovništva pati od miopije.

Uzroci miopije
Kod kratkovidnosti optička snaga rožnice i leće veća je od duljine oka. Svjetlosne zrake koje prolaze kroz optički aparat oka sudaraju se ispred mrežnice i slika na njoj je izvan fokusa. Dakle, ovisi i o obliku očne jabučice. U ovom slučaju, oko je "dugo".

Kako prepoznajemo kratkovidnost?
Žmirite li da biste jasno vidjeli u daljinu? Prolazite li pored svojih prijatelja na ulici a da ih ne poznajete? Piše li vaše dijete zabodenim nosom u bilježnicu? Ako je tako, ovo su prvi znakovi miopije.

Simptomi

  • zamagljen vid u daljini
  • škiljenje
  • napetost očiju ili glavobolja pri pokušaju fokusiranja slika

Korekcija/Ispravak
Kratkovidnost se može ispraviti korištenjem naočala (s minus naočalnim lećama), kontaktnih leća - npr. Purevision2. Kontaktne leće imaju prednost u odnosu na naočale u tome što ne ograničavaju vaše vidno polje i ne smanjuju percepciju prostora oko vas.

Kratkovidne osobe imaju veliku prednost u nošenju kontaktnih leća. Dobro vide na blizinu i lakše im je staviti kontaktne leće.

Druge opcije korekcije su laserska kirurgija ili ortokeratologija.

Online Beratung - form

Online Beratung - page