Povijest tvrtke

Tvrtka Bausch + Lomb može se osvrnuti na impresivnu povijest:

1853. godine njemački imigrant Johann Jakob Bausch otvorio je malu optičarsku radnju u Rochesteru u New Yorku i tako postavio temelje jednoj od najstarijih tvrtki u SAD-u koja i danas djeluje. Kad je nekoliko godina kasnije zapao u financijske poteškoće, posudio je novac od svog dobrog starog prijatelja Henryja Lomba i obećao mu ravnopravno partnerstvo čim posao ponovno poraste, što je bio slučaj nedugo nakon toga.

U prvih nekoliko godina tvrtka Bausch + Lomb proizvodi posebno razvijene naočale s okvirima od tvrde gume, koje su zamijenile do tada uvozne okvire za naočale.

Osim toga, Bausch + Lomb je u to vrijeme postigao veliki uspjeh kroz proizvodnju optičkih preciznih naočala i niza drugih optičkih proizvoda čija je izrada zahtijevala najveću preciznost. Godine 1903. tvrtka je već registrirala razne patente za mikroskope, dalekozore, pa čak i zatvarače za fotoaparate.

 

 

Od 20. stoljeća do danas

Tijekom 20. stoljeća, Bausch + Lomb nastavio je manifestirati svoje mjesto na čelu tehnoloških inovacija za optičke proizvode s daljnjim revolucionarnim lansiranjem proizvoda. Bausch + Lomb je bio pionir sunčanih naočala za vojsku tijekom Prvog svjetskog rata i razvio leću za kameru koja je napravila prve satelitske snimke mjeseca.

U 1950-ima tvrtka je čak nagrađena Oscarom za razvoj dobro poznatog CinemaScope objektiva. Također je posebno vrijedno spomenuti da je 1971. godine Bausch + Lomb predstavio prvu meku kontaktnu leću na svijetu.

Na prijelazu tisućljeća, Bausch + Lomb je proširio svoj asortiman proizvoda za njegu očiju kroz različite akvizicije tvrtki u području farmaceutskih proizvoda i očne kirurgije te se etablirao kao najveći svjetski proizvođač proizvoda za njegu očiju.

Online Beratung - form

Online Beratung - page