Ispupčene oči

Izbočene oči pojavljuju se kada oba oka vire iz očnih duplja zbog lezija koje zauzimaju mjesto uzrokovane, na primjer, natečenim mišićima, masnim tkivom i tkivima u području iza oka. To izlaže većinu rožnice zraku (isušivanje), što otežava održavanje vlažnosti oka i vlaženje oka. U ekstremnim slučajevima može doći do značajnog povećanja pritiska na optički živac zbog izbočenih očiju, što također može dovesti do gubitka vida.

Izbočene oči često se brkaju s izbočenim. Izbočene oči obično su nasljedna pojava i u većini slučajeva nije bolest. Međutim, izbočene oči mogu biti drugačiji slučaj, jer mogu biti povezane s ozbiljnijom bolešću.

Što uzrokuje ispupčene oči?
Izbočene oči mogu biti povezane s nizom bolesti i stanja, uključujući kataraktu, hipertireozu, leukemiju i druge.

Najčešći uzrok ispupčenih očiju je Gravesova 'bolest, točnije Gravesova oftalmopatija - autoimuna bolest u kojoj štitnjača reagira na štetne stanice i proizvodi antitijela koja ulaze u očne mišiće i izazivaju upalu.

Simptomi izbočenih očiju
Izbočene oči obično su simptom druge bolesti. Simptomi izbočenih očiju mogu uključivati:

  • vidljivo izbuljenih očiju
  • prekomjerna suhoća očiju
  • zamjetna bijela obojenost između gornjeg dijela šarenice i kapaka
  • bol u oku
  • crvenilo očiju

Liječenje ispupčenih očiju
Ukupni tijek liječenja će biti određen glavnim uzrokom izbočenih očiju. U svim slučajevima, međutim, ispupčene oči bit će izloženije zraku i teže će ih hidratizirati. Prekomjerna suhoća očiju može se liječiti umjetnim suzama i hidratantnim kapima za oči.

Online Beratung - form

Online Beratung - page