Blefarospazam

irritated-eye-lg Ponekad osjećate trzanje u kapcima. Nije neugodno, ali može vam smetati. Vjerojatno ćete se pitati je li sve u redu. Općenito, nije.

Trzaji očnih kapaka (ili temeljni blefarospazam) su nevoljni pokreti mišića jednog ili oba kapka.

Blage pojave su vrlo česte i slične su manjim grčevima mišića koje ljudi često osjećaju u rukama ili stopalima. Ekstremni slučajevi (javljaju se u jednog od 20.000 pacijenata) mogu biti mnogo teži i popraćeni su jakim trzajima, koji u biti prisiljavaju oči na zatvaranje. U tim slučajevima, trzaji se mogu proširiti na druga područja oka, uključujući obrve, usta i grlo.

Što uzrokuje grčeve kapaka?
Istraživači nagađaju o nekoliko uzroka - uključujući neispravno usmjereno uzbuđenje mozga, umorne oči, pretjeranu konzumaciju kofeina, izostavljanje određenih lijekova, stres, iritaciju ili suhe oči. Međutim, uzrok trzanja očiju sada ostaje nepoznat. Međutim, uzroci trzanja kapaka nisu poznati.

Simptomi grčeva očnih kapaka
Simptomi trzanja kapaka mogu uključivati:

  • pretjerano treptanje;
  • nevoljno kretanje mišića oko očiju;
  • suhe oči;
  • osjetljivost na svjetlost;
  • umorne oči.

Liječenje grčeva očnih kapaka
Slučajevi blagog trzanja kapaka su izolirani i prolaze sami od sebe. Nježna masaža zahvaćenog kapka također može pomoći u opuštanju mišića i smanjenju broja trzaja. Također možete upotrijebiti neke kapi za oči ako je sindrom suhog oka faktor koji pridonosi.

Kroničniji oblici ove bolesti mogu se liječiti na sljedeći način:

  • Injekcije u lice: Injekcije se daju da izazovu lokalnu paralizu oko zahvaćenog područja. U većini slučajeva, odmah će doći do reakcije oka i simptomi će se povući između injekcija. Tipični raspored injekcija je jednom svaka tri mjeseca, ali se razlikuje od pacijenta do pacijenta.
  • Kirurško uklanjanje mišića oko kapaka: Ova metoda se koristi samo u teškim slučajevima kod pacijenata koji ne reagiraju na druge oblike liječenja.

Online Beratung - form

Online Beratung - page